Loading...

#سوال538_ آیا #خنده سهوی، #نماز را #باطل می کند؟



✅پاسخ :به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣مُحَمَّدُ بْنُ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ قَالَ: قَالَ الصَّادِقُ لَا يَقْطَعُ التَّبَسُّمُ الصَّلَاةَ وَ تَقْطَعُهَا الْقَهْقَهَةُ وَ لَا تَنْقُضُ الْوُضُوءَ.

📚 الفقيه ج۱ص۳۶۷

امام صادق علیه السلام فرمود : #تبسم، نماز را قطع نمی کند و #قهقهه آن را قطع می‌کند ولی #وضو را قطع نمی کند.


2⃣عَنْ عَلِيِّ بْنِ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنِ ابْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ جَمِيلِ بْنِ دَرَّاجٍ عَنْ زُرَارَةَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: الْقَهْقَهَةُ لَا تَنْقُضُ الْوُضُوءَ وَ تَنْقُضُ الصَّلَاةَ.

📚 الكافي ج۳ص۳۶۴

امام صادق علیه السلام فرمود : #قهقهه وضو را نمی شکند (باطل نمی کند) و #نماز را می شکند (باطل می کند)

3⃣عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ سَعِيدٍ عَنْ أَخِيهِ الْحَسَنِ عَنْ زُرْعَةَ عَنْ سَمَاعَةَ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الضَّحِكِ هَلْ يَقْطَعُ الصَّلَاةَ قَالَ أَمَّا التَّبَسُّمُ فَلَا يَقْطَعُ الصَّلَاةَ وَ أَمَّا الْقَهْقَهَةُ فَهِيَ تَقْطَعُ الصَّلَاةَ.

📚الكافي ج۳ص۳۶۴

سماعه گوید :از امام (صادق علیه السلام)در مورد #خنده سؤال کردم که آیا نماز را #قطع می کند؟ امام فرمود : اما #تبسم، نماز را قطع نمی کند و اما #قهقهه نماز را قطع و باطل می کند.


✅چند نکته جهت تبیین بیشتر :


1⃣ «تَبَسُّم» در کتب لغت به عنوان اولین مرتبه از مراتب «الضِحک» قرار داده شده است و به معنای «لبخند» و «خنده بی صدا» و «آشکار کردن دندان در آغاز خنده» است.

2⃣ «قَهْقَهه» به «تکرار قَه زدن در خنده» و «خنده شدید» و «خنده با #صدا» و «خنده بلند» گفته می شود.

3⃣ طبق روایات فوق، «تبسم» و لبخند نماز را نقض و قطع و باطل نمی کند.

4⃣ در روایات فوق، «قَهْقَهه» موجب نقض و قطع و ابطال نماز می باشد.

5⃣در کلیه روایات این موضوع، تفاوتی بین عمد و سهو و با اختیار و بدون اختیار ذکر نشده است به این معنی که تبسم، چه عمدی باشد و چه سهوی،چه با اختیار باشد و چه بدون اختیار، موجب قطع و ابطال نماز نیست و قهقهه، چه عمدی و چه سهوی و چه با اختیار و چه بدون اختیار، موجب نقض و قطع و ابطال نماز است.

6⃣قطع شدن نماز در صورت رخ دادن قهقهه، مستلزم إعاده نماز می باشد.

7⃣علم حاصله از روایات فوق، مبنی بر قطع شدن و باطل بودن نماز در صورت قهقهه، زمینه ای است برای لزوم #احتیاط در مواردی که قهقهه بودن یا نبودن خنده بر ما مشتبه و مشکوک می شود که بر حسب آن نماز را احتیاطاً إعاده نمائیم.


#حکم_خندیدن_در_نماز

اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹