Loading...

#سوال_491_ برخی از اطباء، روزه گرفتن یک روز بعد از #عید_فطر را توصیه می کنند. آیا استحبابی در روایات برای این #روزه وجود دارد؟


✅پاسخ :به روایات زیر توجه فرمایید :

1⃣عَنِ ابْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ زِيَادِ بْنِ أَبِي الْحَلَّالِ قَالَ: قَالَ لَنَا أَبُو عَبْدِ اللَّهِ لَا صِيَامَ بَعْدَ الْأَضْحَى ثَلَاثَةَ أَيَّامٍ وَ لَا بَعْدَ الْفِطْرِ ثَلَاثَةَ أَيَّامٍ إِنَّهَا أَيَّامُ أَكْلٍ وَ شُرْبٍ.

📚 التهذيب ج ۴- ص۳۳۰
📚الكافي ج۴- ص۱۴۸

زیاد بن أبي حلال گوید :امام صادق علیه السلام به ما فرمود: سه روز بعد از #عید_قربان و سه روز بعد از #عید_فطر، روزه ای نیست زیرا این ایام، روزهای #خوردن و #آشامیدن است!

2⃣عَنْ عَبْدِ الرَّحْمَنِ بْنِ الْحَجَّاجِ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا الحسن عَنِ الْيَوْمَيْنِ اللَّذَيْنِ بَعْدَ الْفِطْرِ- أَ يُصَامَانِ أَمْ لَا فَقَالَ أَكْرَهُ لَكَ أَنْ تَصُومَهُمَا.

2⃣ الكافي ج۴-ص ۱۴۸

عبدالرحمن بن حجاج گوید :از امام کاظم علیه السلام در مورد دو روزی که بعد از #عید_فطر است، سؤال کردم که آیا #روزه گرفته می شود یا خیر؟ فرمود : برای تو #مکروه می دارم که این دو روز را روزه بگیری!


3⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ إِسْمَاعِيلَ عَنْ حَمَّادِ بْنِ عِيسَى عَنْ حَرِيزٍ عَنْهُمْ قَالَ: إِذَا أَفْطَرْتَ مِنْ رَمَضَانَ فَلَا تَصُومَنَّ [من] بَعْدَ الْفِطْرِ تَطَوُّعاً إِلَّا بَعْدَ ثَلَاثٍ يَمْضِينَ.

📚 التهذيب ج۴- ص۲۹۸

حريز از اهل بیت علیهم السلام روایت نموده است که فرمودند : هنگامی که ماه رمضان را (در پایان آن) افطار نمودی، پس بعد از #روز_عید_فطر روزه تطوع (مستحبی) نگیر مگر بعد از اینکه سه روز (از ماه شوال) بگذرد!

✅همانطور که از روایات فوق روشن است،اهل بیت علیهم السلام، سه یا دو روز بعد از عید فطر از گرفتن روزه به عنوان یک عمل مکروه نهی نموده اند و آنها را #ایام_خوردن_و_آشامیدن معرفی کرده اند.

✅متأسفانه برخی از مدعیان طب اسلامی، روزه گرفتن یک روز بعد از عید فطر را نیکو می شمارند و علاوه بر ممدوح شمردن روزه بعد از روز عید فطر از نظر طبّی، سنت بودن آن را به فقه شیعه نیز منتسب می کنند و از روایات فوق، بطلان این ادعا روشن می گردد و اگر چه روزه گرفتن یک روز بعد از عید فطر حرام نیست و در روایت زهری از امام سجاد علیه السلام در 📚الفقيه ج۲- ص۷۷ آمده است که شخص در روزه گرفتن در شش روز اول ماه شوال( به جز روز عید فطر که روزه در آن حرام است) ، #مخیر است و اگر خواست می تواند آنها را روزه بگیرد، ولی در روایات فوق به عنوان یک عمل مکروه مطرح شده است و از آن نهی شده است.

#کراهت_روزه_سه_روز_بعد_عید_فطر

اللَّهُمَّ صَلّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹