Loading...

#سوال_490_ آیا می توان #زکات_فطره را به شهر دیگری فرستاد؟


✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :

1⃣عَنْ إِبْرَاهِيمَ بْنِ هَاشِمٍ عَنْ حَمَّادٍ عَنْ حَرِيزٍ عَنِ الْفُضَيْلِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ كَانَ جَدِّي يُعْطِي فِطْرَتَهُ الضُّعَفَاءَ وَ مَنْ لَا يَجِدُ.... إلی أن قال... وَ لَا تَنْقُلْ مِنْ أَرْضٍ إِلَى أَرْضٍ وَ قَالَ الْإِمَامُ أَعْلَمُ يَضَعُهَا حَيْثُ يَشَاءُ وَ يَصْنَعُ فِيهَا مَا يَرَى

📚 التهذيب ج۴- ص۸۸

امام صادق علیه السلام فرمود :جد من #زکات_فطره خود را به ضعغاء و کسانی که چیزی نمی یافتند می داد.... تا آنجا که فرمودند :...و (زکات فطره) از یک زمین و منطقه به زمین و منطقه دیگر منتقل نمی شود و فرمود :امام (علیه السلام) عالم تر است و آن را هر کجا که خواست صرف می کند و در مورد آن، آنچه صلاح ببیند انجام می دهد.

✅ برخی روایات از جمله در 📚الكافي ج۴- ص۱۷۴ نشان می دهد که زکات فطره به امام معصوم علیه السلام نیز داده می شود تا در محل آن صرف نماید که البته این امر امروزه برای ما امکان ندارد.


2⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى قَالَ حَدَّثَنِي عَلِيُّ بْنُ بِلَالٍ وَ أَرَانِي قَدْ سَمِعْتُهُ مِنْ عَلِيِّ بْنِ بِلَالٍ قَالَ كَتَبْتُ إِلَيْهِ هَلْ يَجُوزُ أَنْ يَكُونَ الرَّجُلُ فِي بَلْدَةٍ وَ رَجُلٌ مِنْ إِخْوَانِهِ فِي بَلْدَةٍ أُخْرَى يَحْتَاجُ أَنْ يُوَجَّهَ لَهُ فِطْرَةٌ أَمْ لَا فَكَتَبَ تَقْسِمُ الْفِطْرَةَ عَلَى مَنْ حَضَرَهَا وَ لَا تُوَجِّهْ ذَلِكَ إِلَى بَلْدَةٍ أُخْرَى وَ إِنْ لَمْ تَجِدْ مُوَافِقاً

📚التهذيب ج۴- ص۸۸

علي بن بلال گوید :به امام علیه السلام نامه نوشتم : اگر مردی در شهری است و برادر او در شهر دیگری است و محتاج است، آیا جائز است که #زکات_فطره برای او فرستاده شود یا خیر؟
امام در جواب نوشتند : زکات فطره در بین کسانی که حاضر (در شهر) هستند تقسیم می شود و به سرزمین دیگری فرستاده نمی شود، هر چند موافقی نیابی.

✅ دو حدیثی که ذکر کردیم مخصوص زکات فطره آمده است و در مورد زکات مال، احادیث جدائی روایت شده است.

#فطریه

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹