Loading...

#سوال_425_ بنده هنگام #ازدواج بر حسب #مهرالسنة با همسرم توافق کردم، اما به خاطر تقیه و عدم پذیرش برخی از اطرافیان، یک #مهریه_صوری معرفی کردیم و حتی مکتوب کردیم ؛ الان کار ما به طلاق رسیده است و خانمم همان مهریه صوری که مدرک و مکتوب هم دارد را طلب نموده است؛ آیا من مهرالسنة را بدهکار هستم یا همین مهریه صوری را؟


✅پاسخ :به روایت زیر توجه فرمایید :

1⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أَحْمَدَ بْنِ يَحْيَى عَنْ أَيُّوبَ بْنِ نُوحٍ عَنْ صَفْوَانَ عَنْ مُوسَى بْنِ بَكْرٍ عَنْ زُرَارَةَ بْنِ أَعْيَنَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ فِي رَجُلٍ أَسَرَّ صَدَاقاً وَ أَعْلَنَ أَكْثَرَ مِنْهُ فَقَالَ هُوَ الَّذِي أَسَرَّ وَ كَانَ عَلَيْهِ النِّكَاحُ.

📚التهذيب ج۷- ص ۳۶۳

امام باقر علیه السلام در مورد شخصی که #مهریه ای را به صورت پنهانی قرار می دهد و بیشتر آن را اعلان و آشکار می کند، فرمود : (صداق و مهریه) همان است که پنهان بوده است و نکاح بر حسب آن صورت گرفته است.

✅با توجه به روایت فوق، همان مهر و صداقی که نکاح بر حسب آن انجام می شود ملاک است و مهریه های صوري که به خاطر تقيه و مصلحت، بدون توافق و نیت قلبي خوانده و نوشته می شود، اعتباری ندارد و اگر چه زن بر حسب قوانین، با توجه به مدرک مکتوبی که در دست دارد قادر است آن را به زور بگیرد، اما شکی نیست که مازاد از مهرالسنة که مورد توافق آنها بوده است را به حرام گرفته است.

اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹