Loading...

✅ادامه سؤال قبل

#اعمال_شب_نیمه_شعبان


4⃣ابو يحيي گوید : امام صادق علیه السلام فرمود :از امام باقر علیه السلام در مورد فضیلت #شب_نیمه_شعبان سؤال شد؛ فرمود : آن شب، بافضیلت ترین شب، بعد از شب قدر است که خداوند تعالی در آن فضل خود را به بندگان می بخشد و با مَنِّ خود آنها را می آمرزد پس در تقرب جستن به خدا در آن کوشش کنید زیرا این شبی است که خداوند تعالی بر خود حتم نموده است که هیچ سائلی را در آن رد نکند تا وقتی که معصیت درخواست نکند و آن شبی است که خداوند به ازای شب قدر که برای رسول الله صلی الله علیه و آله قرار داده است، برای ما قرار داده است پس در دعا و ثناء بر الله تعالی و عزّوجلّ کوشش کنید چرا که همانا کسی که در آن:
صد مرتبه تسبیح الهی گوید(سُبْحَانَ الله بگوید)
و صد بار حمد الهی کند(الْحَمْدُ لِلَّهِ بگوید)
و صد بار تکبیر (الله أَکْبَر) بگوید،
خداوند گناهان گذشته او را می آمرزد و آنچه از حوائج دنیا و آخرت او را که درخواست نماید و آنچه را که می داند که به آن احتیاج دارد، اگر چه آنها را درخواست نکند، از روی کرم و تفضل بر بندگانش، برآورده‌ می کند.

ابویحیی گوید:به آقایمان امام صادق علیه السلام گفتم : ادعیه در آن کدام است؟ فرمود : هنگامی که نماز عشاء را خواندی، دو رکعت نماز بخوان و در رکعت اول حمد و سوره جحد که سوره کافرون است بخوان و در رکعت دوم حمد و سوره توحید که همان قُلْ هُوَ الله أحَد است را بخوان. پس وقتی سلام دادی 33مرتبه سُبْحَانَ اللَّهِ و 33مرتبه الْحَمْدُلِلَّهِ و 34 مرتبه اللَّهُ أَکْبَر بگو و سپس بگو :



✅دعای وارده بعد از نماز شب نیمه شعبان که در قسمت قبل ذکر شد:

یَا مَنْ إِلَیْهِ مَلْجَأُ الْعِبَادِ [یَلْجَأُ الْعِبَادُ] فِی الْمُهِمَّاتِ وَ إِلَیْهِ یَفْزَعُ الْخَلْقُ فِی الْمُلِمَّاتِ یَا عَالِمَ الْجَهْرِ وَ الْخَفِیَّاتِ [وَ] یَا مَنْ لا تَخْفَى عَلَیْهِ خَوَاطِرُ الْأَوْهَامِ وَ تَصَرُّفُ الْخَطَرَاتِ یَا رَبَّ الْخَلائِقِ وَ الْبَرِیَّاتِ یَا مَنْ بِیَدِهِ مَلَکُوتُ الْأَرَضِینَ وَ السَّمَاوَاتِ أَنْتَ اللهُ لا إِلَهَ اِلّا أَنْتَ أَمُتُّ إِلَیْکَ بِلا إِلَهَ اِلّا أَنْتَ فَیَا لا إِلَهَ اِلّا أَنْتَ اجْعَلْنِی فِی هَذِهِ اللَّیْلَةِ مِمَّنْ نَظَرْتَ إِلَیْهِ فَرَحِمْتَهُ وَ سَمِعْتَ دُعَاءَهُ فَأَجَبْتَهُ وَ عَلِمْتَ اسْتِقَالَتَهُ فَأَقَلْتَهُ وَ تَجَاوَزْتَ عَنْ سَالِفِ خَطِیئَتِهِ وَ عَظِیمِ جَرِیرَتِهِ فَقَدِ اسْتَجَرْتُ بِکَ مِنْ ذُنُوبِی وَ لَجَأْتُ إِلَیْکَ فِی سَتْرِ عُیُوبِی اللهُمَّ فَجُدْ عَلَیَّ بِکَرَمِکَ وَ احْطُطْ خَطَایَایَ بِحِلْمِکَ وَ عَفْوِکَ وَ تَغَمَّدْنِی فِی هَذِهِ اللَّیْلَةِ بِسَابِغِ کَرَامَتِکَ وَ اجْعَلْنِی فِیهَا مِنْ أَوْلِیَائِکَ الَّذِینَ اجْتَبَیْتَهُمْ لِطَاعَتِکَ وَ اخْتَرْتَهُمْ لِعِبَادَتِکَ وَ جَعَلْتَهُمْ خَالِصَتَکَ وَ صَفْوَتَکَ
اللهُمَّ اجْعَلْنِی مِمَّنْ سَعَدَ جَدُّهُ وَ تَوَفَّرَ مِنَ الْخَیْرَاتِ حَظُّهُ وَ اجْعَلْنِی مِمَّنْ سَلِمَ فَنَعِمَ وَ فَازَ فَغَنِمَ وَ اکْفِنِی شَرَّ مَا أَسْلَفْتُ وَ اعْصِمْنِی مِنَ الازْدِیَادِ فِی مَعْصِیَتِکَ وَ حَبِّبْ إِلَیَّ طَاعَتَکَ وَ مَا یُقَرِّبُنِی مِنْکَ وَ یُزْلِفُنِی عِنْدَکَ
سَیِّدِی إِلَیْکَ یَلْجَأُ الْهَارِبُ وَ مِنْکَ یَلْتَمِسُ الطَّالِبُ وَ عَلَى کَرَمِکَ یُعَوِّلُ الْمُسْتَقِیلُ التَّائِبُ أَدَّبْتَ عِبَادَکَ بِالتَّکَرُّمِ وَ أَنْتَ أَکْرَمُ الْأَکْرَمِینَ وَ أَمَرْتَ بِالْعَفْوِ عِبَادَکَ وَ أَنْتَ الْغَفُورُ الرَّحِیمُ اللهُمَّ فَلا تَحْرِمْنِی مَا رَجَوْتُ مِنْ کَرَمِکَ وَ لا تُؤْیِسْنِی مِنْ سَابِغِ نِعَمِکَ وَ لا تُخَیِّبْنِی مِنْ جَزِیلِ قِسَمِکَ فِی هَذِهِ اللَّیْلَةِ لِأَهْلِ طَاعَتِکَ وَ اجْعَلْنِی فِی جُنَّةٍ مِنْ شِرَارِ بَرِیَّتِکَ [خَلْقِکَ] رَبِّ إِنْ لَمْ أَکُنْ مِنْ أَهْلِ ذَلِکَ فَأَنْتَ أَهْلُ الْکَرَمِ وَ الْعَفْوِ وَ الْمَغْفِرَةِ وَ جُدْ عَلَیَّ بِمَا أَنْتَ أَهْلُهُ لا بِمَا أَسْتَحِقُّهُ فَقَدْ حَسُنَ ظَنِّی بِکَ وَ تَحَقَّقَ رَجَائِی لَکَ وَ عَلِقَتْ نَفْسِی بِکَرَمِکَ فَأَنْتَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِینَ وَ أَکْرَمُ الْأَکْرَمِینَ اللهُمَّ وَ اخْصُصْنِی مِنْ کَرَمِکَ بِجَزِیلِ قِسَمِکَ وَ أَعُوذُ بِعَفْوِکَ مِنْ عُقُوبَتِکَ وَ اغْفِرْ لِیَ الذَّنْبَ الَّذِی یَحْبِسُ عَلَیَّ [عَنِّی‏] الْخُلُقَ وَ یُضَیِّقُ عَلَیَّ الرِّزْقَ حَتَّى أَقُومَ بِصَالِحِ رِضَاکَ وَ أَنْعَمَ بِجَزِیلِ عَطَائِکَ وَ أَسْعَدَ بِسَابِغِ نَعْمَائِکَ فَقَدْ لُذْتُ بِحَرَمِکَ وَ تَعَرَّضْتُ لِکَرَمِکَ وَ اسْتَعَذْتُ بِعَفْوِکَ مِنْ عُقُوبَتِکَ وَ بِحِلْمِکَ مِنْ غَضَبِکَ فَجُدْ بِمَا سَأَلْتُکَ وَ أَنِلْ مَا الْتَمَسْتُ مِنْکَ أَسْأَلُکَ بِکَ لا بِشَیْ‏ءٍ هُوَ أَعْظَمُ مِنْکَ.

سپس به سجده می روی
و 20 مرتبه می گوئی: يَا رَبِّ یَا اللَّهُ
و هفت مرتبه :لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ
و هفت مرتبه :مَا شَاءَ الله
ده مرتبه :لَا قُوَّةَ إِلَّا بَاللهِ

سپس بر پیامبر صلوات می فرستی و حاجت خود را درخواست می کنی. پس به خدا قسم اگر به تعداد قطرات باران درخواست نمائی، خداوند عزوجل با کرم و فضلش تو را به آنها می رساند.

📚اقبال الأعمال ج3ص315

✅بعد از خواندن نماز فوق با آداب آن، دعا برای فرج بقیة الله صلوات الله علیه، فراموش نشود.


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ







5⃣امام صادق علیه السلام فرمود :هنگامی که شب #نیمه_شعبان شد، رسول الله صلی الله علیه و آله نزد یکی از زنان خود بود. هنگامی که نیمه شب شد، رسول الله صلی الله علیه و آله از رختخواب خود برخاست. وقتی همسر او از خواب بیدار شد، دریافت که رسول الله صلی الله علیه و آله از فراش خود برخاسته است. پس آنچه بر زنان داخل می شود به ذهن او وارد شد و گمان نمود که حضرت سراغ یکی دیگر از زنان خود رفته است. پس برخاست و شمله خود را به هم بست و به خدا قسم که از جنس ابریشم و کتان و پنبه نبود ولکن تار آن از مو و پود آن از پشم شتر بود. او برخاست و حجره به حجره به طلب رسول الله صلی الله علیه و آله پرداخت‌. در همین حال ناگهان نگاه او به رسول الله صلی الله علیه و آله افتاد در حالی که مانند پارچه بر روی زمین افتاده و خوابیده، در سجده بود. پس به نزدیک او رفت و شنید که در سجده می گوید :

سَجَدَ لَکَ سَوَادِی وَ خَیَالِی وَ آمَنَ بِکَ فُؤَادِی هَذِهِ یَدَایَ وَ مَا جَنَیْتُهُ عَلَی نَفْسِی یَا عَظِیمُ یُرْجَی لِکُلِّ عَظِیمٍ اغْفِرْ لِیَ الْعَظِیمَ فَإِنَّهُ لَا یَغْفِرُ الذَّنْبَ الْعَظِیمَ إِلَّا الرَّبُّ الْعَظِیمُ

سپس سرش را بلند کرد و به سجده برگشت و شنیدم که می گوید :

أَعُوذُ بِنُورِ وَجْهِکَ الَّذِی أَضَاءَتْ لَهُ السَّمَاوَاتُ وَ الْأَرَضُونَ وَ انْکَشَفَتْ لَهُ الظُّلُمَاتُ وَ صَلَحَ عَلَیْهِ أَمْرُ الْأَوَّلِینَ وَ الْآخِرِینَ مِنْ فَجْأَةِ نَقِمَتِکَ وَ مِنْ تَحْوِیلِ عَافِیَتِکَ وَ مِنْ زَوَالِ نِعْمَتِکَ اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی قَلْباً تَقِیّاً نَقِیّاً وَ مِنَ الشِّرْکِ بَرِیئاً لَا کَافِراً وَ لَا شَقِیّاً

سپس گونه های خود را در خاک غلطانید و گفت:

عَفَّرْتُ وَجْهِی فِی التُّرَابِ وَ حَقٌّ لِی أَنْ أَسْجُدَ لَکَ.
پس هنگامی که رسول الله صلی الله علیه و آله قصد نمود که برگردد، من با شتاب به فراش خود دویدم. پس رسول الله صلی الله علیه و آله به فراش آمد در حالی که او (به خاطر با شتاب آمدن) نفس بلند می کشید! رسول الله صلی الله علیه و آله به او فرمودند : این نفس کشیدن بلند چیست؟ آیا نمی دانی امشب چه شبی است؟ امشب شب #نیمه_شعبان است!
تا آنجا که فرمود : و همانا خداوند دراین شب از خلق خود بیشتر از تعداد موهای بزهای قبیله بنی کلب می آمرزد و خداوند ملائکه خود را از آسمان به سوی زمین در مکه فرود می آورد.

📚اقبال الأعمال ج3 ص324

6⃣عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ فَضَّالٍ عَنْ أَبِيهِ قَالَ: سَأَلْتُ عَلِيَّ بْنَ مُوسَى الرِّضَا عَنْ لَيْلَةِ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ- فَقَالَ هِيَ لَيْلَةٌ يُعْتِقُ اللَّهُ فِيهِ الرِّقَابَ مِنَ النَّارِ وَ يَغْفِرُ فِيهَا الذُّنُوبَ الْكِبَارَ قُلْتُ فَهَلْ فِيهَا صَلَاةٌ زِيَادَةً عَلَى صَلَاةِ سَائِرِ اللَّيَالِي فَقَالَ لَيْسَ فِيهَا شَيْ ءٌ مُوَظَّفٌ وَ لَكِنْ إِنْ أَحْبَبْتَ أَنْ تَتَطَوَّعَ فِيهَا بِشَيْ ءٍ فَعَلَيْكَ بِصَلَاةِ جَعْفَرِ بْنِ أَبِي طَالِبٍ وَ أَكْثِرْ فِيهَا مِنْ ذِكْرِ اللَّهِ وَ الِاسْتِغْفَارِ وَ الدُّعَاءِ فَإِنَّ أَبِي كَانَ يَقُولُ الدُّعَاءُ فِيهَا مُسْتَجَابٌ قُلْتُ إِنَّ النَّاسَ يَقُولُونَ إِنَّهَا لَيْلَةُ الصِّكَاكِ قَالَ تِلْكَ لَيْلَةُ الْقَدْرِ فِي رَمَضَانَ.
📚عيون أخبار الرضا (عليه السلام) ج۱ص۲۹۲
📚أمالي الصدوق ص۳۲
📚فضائل الأشهر الثلاثة ص۴۵

ابن فضال گوید :از امام رضا علیه السلام در مورد شب #نیمه_شعبان سؤال کردم؛ امام فرمودند :آن شبی است که خداوند گردنها را در آن از آتش آزاد می کند و #گناهان_کبیره را در آن می آمرزد. گفتم :آیا نمازی بیشتر از نمازهای سائر شبها در آن هست؟ فرمود :چیز مُوَظَّف و معینی در آن نیست ولی اگر خواستی در این شب تطوعي انجام دهی بر تو باد به #نماز_جعفر بن ابی طالب و #ذکر الهی و #استغفار و #دعا را در این شب زیاد کن زیرا پدرم می فرمود :#دعا در آن (یعنی در شب نیمه شعبان) #مستجاب است!
گفتم :مردم می گویند که این شب نزول برگه های (روزی ها و مرگ و میر و...) است! فرمود :این امور در شب قدر است (نه شب نیمه شعبان)

✅ با توجه به روایت فوق، در شب نیمه شعبان از برکت #نماز_جعفر استفاده کنیم و از آن جهت که امام فرمودند دعا در این شب مستجاب است، فراوان برای #تعجیل_فرج دعا نمائیم.

اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ



7⃣ روایت شده است که کمیل بن زیاد نخعی دیدند که امیرالمؤمنین علیه السلام در #شب_نیمه_شعبان این دعا را در حال سجده می خواندند.

و در روایت دیگری آمده است که امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود :هیچ بنده ای نیست که #شب_نیمه_شعبان را #احیاء بدارد و #دعای_خضر علیه السلام را بخواند مگر اینکه برایش اجابت می شود

کمیل گوید :وقتی علی علیه السلام بازگشتند من شبانه بر او وارد شدم. امام فرمود : ای کمیل! چه چیز تو را به اینجا آورد؟ گفتم : یا امیرالمؤمنین، #دعای_خضر را می خواهم! امام فرمودند :بنشین.

ای کمیل، وقتی این دعا را حفظ کردی، در هر #شب_جمعه یا در هر ماه یکبار یا در هر سال یکبار یا در عمرت #یکبار آن را بخوان که در نتیجه (‌شر و بلا) از تو بازداشته می شود و مورد یاری و نصرت واقع می شوی و روزی داده می شوی و مغفرت را از دست نمی دهی.
ای کمیل! طول مصاحبت تو با ما واجب نمود که آنچه درخواست نمودی را به تو بخشش کنیم و سپس فرمود : بنویس :

اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِرَحْمَتِکَ الَّتِی وَسِعَتْ کُلَّ شَیْ ءٍ وَ بِقُوَتِکَ الَّتِی قَهَرَتْ بِها کُلَّ شَیْ ءٍ وَ خَضَعَ لَهَا کُلُّ شَیْءٍ وَ ذَلَّ لَهَا کُلُّ وَ بِجَبَرُوتِکَ الَّتِی غَلَبَتْ بِها کُلَّ شَیْ ءٍ وَ بِعِزَّتِکَ الَّتِی لَا یَقُومُ لَهَا شَیْ ءٌ......

تا آخر دعا که امروزه به #دعای_کمیل مشهور شده است ولی به فرموده امیرالمؤمنین علیه السلام،نام آن #دعای_خضر علیه السلام می باشد و اصل ورود آن برای شب نیمه شعبان می باشد و در شبهای جمعه یا ماهی یکبار و یا سالی یکبار یا در عمر یکبار نیز، طبق روایت فوق خوانده می شود.

📚اقبال الأعمال ج3ص331

8⃣ عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: مَنْ أَحَبَّ أَنْ يُصَافِحَهُ مِائَةَ أَلْفِ نَبِيٍّ وَ أَرْبَعَةٍ و عِشْرُونَ أَلْفَ نَبِيٍّ فَلْيَزُرْ قَبْرَ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ فِي النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ- فَإِنَّ أَرْوَاحَ النَّبِيِّينَ تَسْتَأْذِنُ اللَّهَ فِي زِيَارَتِهِ فَيُؤْذَنُ لَهُمْ

📚 التهذيب ج۶- ص۴۸
📚 مصباح المتهجد ص۷۶۱
📚 كامل الزيارات ص۱۷۹

امام صادق علیه السلام فرمود :هر کس که دوست دارد 124 هزار پیامبر با او مصافحه نمایند، پس در #نیمه_شعبان امام حسین بن علی علیهما السلام را #زیارت کند! پس همانا ارواح انبیاء علیهم السلام از خداوند برای زیارت او اجازه می گیرند و به آنها اجازه داده می شود!

9⃣عَنْ زَيْدٍ الشَّحَّامِ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ قَالَ: مَنْ زَارَ الْحُسَيْنَ لَيْلَةَ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ- غَفَرَ اللَّهُ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ وَ مَا تَأَخَّرَ

📚كامل الزيارات ص۱۷۴

امام صادق علیه السلام فرمود :هر کس در #شب_نیمه_شعبان امام حسین علیه السلام را #زیارت کند، خداوند گناهان مُقَدَّم و مُؤَخَّر او را مورد آمرزش قرار می دهد!

0⃣1⃣ عَنِ الصَّادِقِ قَالَ: مَنْ زَارَ الْحُسَيْنَ فِي النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ كَتَبَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ لَهُ أَلْفَ حَجَّةٍ.
📚مصباح الزائر ص232

امام صادق علیه السلام فرمود :کسی که در #نیمه_شعبان امام حسین علیه السلام را زیارت کند، الله عزّوجلّ #هزار_حج برای او می نویسد!

1⃣1⃣ عَنْ هَارُونَ بْنِ خَارِجَةَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: إِذَا كَانَ لَيْلَةُ النِّصْفِ مِنْ شَعْبَانَ- نَادَى مُنَادٍ مِنَ الْأُفُقِ الْأَعْلَى زَائِرِي الْحُسَيْنِ ارْجِعُوا مَغْفُوراً لَكُمْ ثَوَابُكُمْ عَلَى رَبِّكُمْ وَ مُحَمَّدٍ نَبِيِّكُمْ

📚 التهذيب ج۶ص۴۹

امام صادق علیه السلام فرمود :هنگامی که شب نیمه شعبان می شود، یک منادی از افق اعلی ندا می دهد : ای زائران حسین! بازگردید در حالی که مورد مغفرت واقع شده اید و ثواب شما بر پروردگار شما و بر محمد (صلی الله علیه و آله) پیامبر شما است!

✅احادیث فضیلت #زیارت_امام_حسین_علیه_السلام_در_شب_نیمه_شعبان زیاد است و نمازهای خاصی نیز برای زائر آن حضرت در شب نیمه شعبان، در روایات وارد شده است که إن شاءالله از خیر عظیم آن بهره‌مند گردیم.


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ
وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹