#سوال_416_ آیا #ختم_قرآن گرفتن برای #فرج_امام_زمان علیه السلام مشکل دارد؟
✅پاسخ :به روایات زیر توجه فرمایید :
1⃣عَنْ سَعْدٍ عَنِ الْبَرْقِيِّ عَنِ النَّوْفَلِيِّ عَنِ السَّكُونِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: قِيلَ يَا رَسُولَ اللَّهِ أَيُّ الرِّجَالِ خَيْرٌ قَالَ الْحَالُّ الْمُرْتَحِلُ قِيلَ يَا رَسُولَ اللَّهِ وَ مَا الْحَالُّ الْمُرْتَحِلُ قَالَ الْفَاتِحُ الْخَاتِمُ الَّذِي يَفْتَحُ الْقُرْآنَ وَ يَخْتِمُهُ فَلَهُ عِنْدَ اللَّهِ دَعْوَةٌ مُسْتَجَابَةٌ.
📚ثواب الأعمال ص۱۲۷
امام صادق علیه السلام فرمود :به رسول الله صلی الله علیه و آله گفته شد: کدامیک از اشخاص بهتر هستند؟ فرمود : فرود آینده کوچ کننده!، گفته شد :یا رسول الله (صلی الله علیه و آله)، فرود آینده کوچ کننده کیست؟ فرمود:افتتاح و آغاز کننده ختم کننده و به پایان برنده!، آن کسی که قرآن را افتتاح و آغاز می کند و آن را ختم می کند (و تا پایان می خواند)، پس برای چنین کسی، یک #دعای_مستجاب در نزد خداوند می باشد.
2⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ مَاجِيلَوَيْهِ عَنْ عَمِّهِ مُحَمَّدِ بْنِ أَبِي الْقَاسِمِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عَنْ عَلِيِّ بْنِ أَسْبَاطٍ يَرْفَعُهُ إِلَى أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ قَالَ: مَنْ قَرَأَ مِائَةَ آيَةٍ مِنَ الْقُرْآنِ- مِنْ أَيِّ الْقُرْآنِ شَاءَ ثُمَّ قَالَ يَا اللَّهُ سَبْعَ مَرَّاتٍ فَلَوْ دَعَا عَلَى الصَّخْرَةِ لَقَلَعَهَا إِنْ شَاءَ اللَّهُ.
📚ثواب الأعمال ص۱۳۰
امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود :کسی که صد آیه، از هر کجای #قرآن که خواست، بخواند، سپس 7بار بگوید : يَا اللَّهُ، پس اگر بر صخره و سنگ بزرگ دعا کند، إن شاءالله خداوند آن را از جا برمی کند!
(کنایه از اینکه دعایش مستجاب می شود)
3⃣ عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ أَحْمَدَ بْنِ إِدْرِيسَ عَنْ أَبِيهِ عَنْ إِبْرَاهِيمَ بْنِ هَاشِمٍ عَنِ النَّوْفَلِيِّ عَنِ السَّكُونِيِّ عَنِ الصَّادِقِ عَنْ آبَائِهِ عَنْ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ قَالَ: اغْتَنِمُوا الدُّعَاءَ عِنْدَ خَمْسَةِ مَوَاطِنَ عِنْدَ قِرَاءَةِ الْقُرْآنِ وَ عِنْدَ الْأَذَانِ وَ عِنْدَ نُزُولِ الْغَيْثِ وَ عِنْدَ الْتِقَاءِ الصَّفَّيْنِ لِلشَّهَادَةِ وَ عِنْدَ دَعْوَةِ الْمَظْلُومِ فَإِنَّهَا لَيْسَ لَهَا حِجَابٌ دُونَ الْعَرْشِ.
📚أمالي الصدوق ص۹۷
امام صادق علیه السلام از اجدادشان از امیرالمؤمنین علیه السلام روایت کرده است که آن حضرت فرمود :در پنج مکان دعا را غنیمت بشمارید : در نزد (بعد از) #قرائت_قرآن و در نزد (بعد از) #اذان و هنگام #نزول_باران و هنگام برخورد دو صف (مؤمنين با مشرکین) برای #شهادت و هنگام #دعا و درخواست شخص #مظلوم، چرا که هیچ حجابی تا عرش برای آن نیست.
✅با توجه به اینکه بر حسب روایت اول، کسی که قرآن را ختم می کند، یک دعای مستجاب دارد و بر حسب روایت دوم اگر کسی صد آیه از هر جای قرآن که خواست بخواند و بعد از آن 7بار يَا اللَّهُ بگوید و دعا کند، إن شاءالله مستجاب می گردد و نیز بر حسب روایت سوم، بعد از قرائت قرآن از مواطن و جایگاههای غنیمت شمردن دعا می باشد، برای اینکه عمل ما دقیقا بر حسب سنت باشد، قرآن را ختم می کنیم و بعد از آن برای فرج مولایمان امام زمان علیه السلام دعا می کنیم و یا بعد خواندن 100 آیه و گفتن 7 بار يَا اللَّهُ، برای فرج دعا می کنیم و یا به طور کلی بعد از قرائت قرآن این کار را انجام می دهیم تا إن شاءالله به برکت قرآن دعایمان مستجاب گردد و چشمانمان با نظر به وجه #بقیة_الله علیه السلام سُرمه داده شود.
پس بهتر است عبارت مورد سؤال را این طور نشر دهیم و بیان کنیم :
«از آنجا که طبق حدیث 📚ثواب الأعمال ص۱۲۷ از رسول الله صلی الله علیه و آله، یک دعای مستجاب برای ما در هنگام ختم قرآن وجود دارد، قرآن را ختم می کنیم و بعد از آن، برای فرج امام زمان صلوات الله علیه دعا می کنیم»
اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَجَ وَ العافیَةَ وَ النَّصرَ
نظرات (0)