Loading...

سؤال 390_ اگر کسی در غیر #ماه_رمضان، بدون آگاهی از #طلوع_فجر، بعد از فجر چیزی خورده باشد، آیا می تواند #روزه_نافله بگیرد؟


✅پاسخ :به روایت زیر توجه فرمایید :

1⃣عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ سَعِيدٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ حَمَّادٍ عَنِ الْحَلَبِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ فِي حَدِيثٍ قَالَ: فَإِنْ تَسَحَّرَ فِي غَيْرِ شَهْرِ رَمَضَانَ- بَعْدَ طلوع الْفَجْرِ أَفْطَرَ ثُمَّ قَالَ إِنَّ أَبِي كَانَ لَيْلَةً يُصَلِّي وَ أَنَا آكُلُ فَانْصَرَفَ فَقَالَ أَمَّا جَعْفَرٌ فَأَكَلَ وَ شَرِبَ بَعْدَ الْفَجْرِ فَأَمَرَنِي فَأَفْطَرْتُ ذَلِكَ الْيَوْمَ فِي غَيْرِ شَهْرِ رَمَضَانَ.
📚 التهذيب ج۴- ص۲۶۹
📚الاستبصار ج۲- ص۱۱۶
📚الكافي ج۴- ص ۹۶

ترجمه :امام صادق علیه السلام در حدیثی فرمودند :اگر کسی در غیر #ماه_رمضان بعد از #طلوع_فجر سحری بخورد، افطار می کند (یعنی آن روز را نمی تواند روزه بگیرد)، سپس فرمود :شبی پدرم نماز می خواند و من مشغول خوردن بودم. پدرم از نماز که منصرف شد فرمود : هان که جعفر بعد از طلوع فجر می خورد و می آشامد! پس به من دستور دادند و آن روز را که در غیر ماه رمضان بود #افطار کردم.

✅همانطور که در روایت فوق مشاهده می شود اگر کسی بدون آگاهی از طلوع فجر، در غیر ماه رمضان، در حالی که فجر طلوع کرده است چیزی بخورد یا بیاشامد، نمی تواند آن روز را روزه بگیرد، چه روزه نافله باشد و چه روزه قضا و چند روایت دیگر نیز در تأیید این مطلب در مجامع حدیثی شیعه روایت شده است.

✅در صورت خوردن و آشامیدن با وجود آگاهی از طلوع فجر نیز، شکی نیست که برای شخص امکان روزه گرفتن نافله و قضا وجود ندارد.

✅البته دقت شود که این حکم مخصوص غیر ماه رمضان است و رخ دادن این حالت در ماه رمضان احکام جدایی در روایات متعدد دارد.

#خوردن_و_آشامیدن_بعد_از_اذان_صبح

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹