سؤال 369_ پیراهن #کفن به چه نحوی باید باشد؟
✅پاسخ:کفن فريضه، طبق روایات، سه تکه است که در سؤال 219 تبیین گردید. یکی از تکه های آن، #پیراهن است که به سه نحوه می تواند باشد:
1⃣پیراهنی که شخص در آن #نماز و #روزه انجام داده است را برای #کفن بگذارد :
✅1⃣عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ عَنْ أَبِي جَعْفَر قَالَ: إِذَا أَرَدْتَ أَنْ تُكَفِّنَهُ فَإِنِ اسْتَطَعْتَ أَنْ يَكُونَ فِي كَفَنِهِ ثَوْبٌ كَانَ يُصَلِّي فِيهِ نَظِيفٌ فَافْعَلْ فَإِنَّ ذَلِكَ يُسْتَحَبُّ أَنْ يُكَفَّنَ فِيمَا كَانَ يُصَلِّي فِيهِ.
📚 التهذيب ج ۱-ص ۲۹۲
امام باقر علیه السلام فرمود:وقتی خواستی میت را کفن کنی اگر توانستی که او را در لباس پاکی که در آن #نماز می خوانده ، او را کفن نمایی این کار را انجام بده چرا که #مستحب است در آنچه #نماز می خوانده است کفن شود.
2⃣ مُحَمَّدِ بْنِ سَهْلٍ عَنْ أَبِيهِ أَنَّهُ سَأَلَ أَبَا الْحَسَن عَنِ الثِّيَابِ الَّتِي يُصَلِّي فِيهَا الرَّجُلُ وَ يَصُومُ أَ يُكَفَّنُ فِيهَا قَالَ أُحِبُّ ذَلِكَ الْكَفَنَ يَعْنِي قَمِيصاً.
📚تهذیب ج1ص292
سهل از امام کاظم علیه السلام سؤال کرد: لباسهایی که شخص در آن نماز می خواند و روزه می گیرد، آیا در آن #کفن می شود؟ امام فرمود:من چنین کفنی را دوست دارم یعنی به عنوان پیراهن.
3⃣ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ إِسْمَاعِيلَ بْنِ بَزِيعٍ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا جَعْفَرٍ أَنْ يَبْعَثْ إِلَيَّ بِقَمِيصٍ مِنْ قُمُصِهِ أُعِدُّهُ لِكَفَنِي فَبَعَثَ إِلَيَّ بِهِ قَالَ فَقُلْتُ لَهُ كَيْفَ أَصْنَعُ بِهِ قَالَ انْزِعْ أَزْرَارَهُ.
📚رجال الكشّيّ ج۲- ص۵۱۴
محمد گوید:از أباجعفر علیه السلام درخواست کردم که يکی از پیراهن هایش را برای من بفرستد تا برای کفنم آماده کنم. امام علیه السلام آن را برایم فرستاد. من به امام گفتم :با آن چه کنم؟ فرمود:دگمه هایش را در بیاور.
✅مشخص شد که پیراهنی که شخص در آن نماز خوانده و روزه گرفته است بعد از کندن دگمه هایش برای کفن گذاشته می شود.
✅2⃣دومین نحوه این است که به جای پیراهن از تکه پارچه ای ساده استفاده شود:
4⃣وَ سُئِلَ مُوسَى بْنُ جَعْفَرٍ عَنِ الرَّجُلِ يَمُوتُ أَ يُكَفَّنُ فِي ثَلَاثَةِ أَثْوَابٍ بِغَيْرِ قَمِيصٍ قَالَ لَا بَأْسَ بِذَلِكَ وَ الْقَمِيصُ أَحَبُّ إِلَيَّ
📚 الفقيه ج۱- ص۱۵۳
از امام کاظم علیه السلام در مورد شخصی که می میرد سؤال شد که آیا در سه پارچه، بدون پیراهن #کفن می شود؟ فرمود:اشکال ندارد ولی #پیراهن نزد من محبوب تر است.
✅3⃣سومین روش این است که همان موقع تکفین، پیراهنی برای او درست شود:
5⃣عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: قُلْتُ الرَّجُلُ يَكُونُ لَهُ الْقَمِيصُ أَ يُكَفَّنُ فِيهِ فَقَالَ اقْطَعْ أَزْرَارَهُ قُلْتُ وَ كُمَّهُ قَالَ لَا إِنَّمَا ذَلِكَ إِذَا قَطَعَ لَهُ وَ هُوَ جَدِيدٌ لَمْ يَجْعَلْ لَهُ كُمّاً فَأَمَّا إِذَا كَانَ ثَوْباً لَبِيساً فَلَا يَقْطَعْ مِنْهُ إِلَّا الْأَزْرَارَ
📚تهذیب ج1ص305
شخصی گوید:به امام صادق علیه السلام گفتم :شخصی پیراهنی دارد آیا در آن #کفن می شود؟ فرمود:دگمه هایش را قطع کن. گفتم:آستینهای آن را هم قطع کنم؟فرمود:خیر، این کار در صورتی است که پیراهن جدید برایش بریده شود که برای آن آستین قرار داده نمی شود اما اگر لباس پوشیدنی باشد فقط دگمه هایش قطع می شود.
6⃣مُحَمَّدُ بْنُ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ قَالَ: قَالَ الصَّادِقُ يَنْبَغِي أَنْ يَكُونَ الْقَمِيصُ لِلْمَيِّتِ غَيْرَ مَكْفُوفٍ وَ لَا مَزْرُورٍ
📚 الفقيه ج۱ص ۱۴۷
امام صادق علیه السلام فرمود :سزاوار است که #پیراهن_میت دوباره دوزی نشده باشد و دگمه گذاری شده نباشد.
✅پیراهنی که موقع تکفین برای ميت درست می شود، آستین ندارد و دوباره دوزی نمی شود و فقط به شکل پیراهن درآورده می شود یعنی پارچه ای به طول حدود 3متر، وسط آن برای داخل کردن به سر شکاف داده می شود و یک طرف آن در جلوی میت و طرف دیگر آن در قسمت پشت #ميت قرار می گیرد و طبق روایت 📚کافی ج3ص143، پیراهن به عنوان کفن ملاصق با بدن ميت بر روی ازار و سرتاسری پهن کرده می شود به گونه ای که میت بر یک لبه آن قرار داده شود و بعد لبه دیگر پیراهن بر روی میت برگردانده می شود و قسمت شکاف داده شده، به سر او داخل می شود.
✅هر سه روش فوق برای پیراهن کفن، قابل عمل است اما در روایت4⃣ خواندیم که امام فرمودند #پیراهن نزد من محبوبتر است.
✅لازم به ذکر است که پیراهن عربی بلند و تا بالای قوزک پا می باشد.
✅به سؤال 219 کانال نیز رجوع شود:
t.me/porseshvapasokhe/282
نظرات (0)