Loading...

سؤال 336_ آیا #خاراندن_بدن_در_نماز اشکالی دارد؟


✅پاسخ :به روایات زیر توجه فرمایید :

1⃣مُحَمَّدُ بْنُ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ بِإِسْنَادِهِ عَنِ الْحَلَبِيِّ أَنَّهُ سَأَلَ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ عَنِ الرَّجُلِ يَحْتَكُّ وَ هُوَ فِي الصَّلَاةِ قَالَ لَا بَأْسَ.
📚فقیه ج1ص368

ترجمه :حلبی از امام صادق علیه السلام در مورد شخصی که( بدن) خود را می خاراند در حالی که در نماز است، سؤال کرد؛ امام فرمودند :اشکالی ندارد.



2⃣عَبْدُ اللَّهِ بْنُ جَعْفَرٍ فِي قُرْبِ الْإِسْنَادِ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الْحَسَنِ عَنْ جَدِّهِ عَلِيِّ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَخِيهِ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الرَّجُلِ يَكُونُ رَاكِعاً أَوْ سَاجِداً فَيَحُكُّهُ بَعْضُ جَسَدِهِ هَلْ يَصْلُحُ لَهُ أَنْ يَرْفَعَ يَدَهُ مِنْ رُكُوعِهِ أَوْ سُجُودِهِ فَيَحُكَّ مَا حَكَّهُ قَالَ لَا بَأْسَ إِذَا شَقَّ عَلَيْهِ أَنْ يَحُكَّهُ وَ الصَّبْرُ إِلَى أَنْ يَفْرُغَ أَفْضَلُ.
📚قرب الإسناد ص88

ترجمه :علی بن جعفر گوید :از موسی بن جعفر علیه السلام سؤال کردم :شخصی در حال #رکوع یا #سجده است و جایی از بدن او به خارش می افتد، آیا صلاح است که دستش را از رکوع و سجده بلند کند و آنجایی که به خارش افتاده است را بخاراند؟ امام فرمودند :در صورتی که بر او سخت شود اشکالی ندارد که آنجا را بخاراند و صبر کردن تا اینکه از نماز فارغ شود، بهتر است.

✅مشاهده می شود، اگر چه رخصت خاراندن بدن در صورت به خارش افتادن آمده است، اما در حدیث دوم صبر کردن تا هنگام فراغت از نماز افضل و بهتر دانسته شده است.

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹