سؤال 269_ حکم #ذبح_کردن_در_روز_جمعه چیست؟
✅پاسخ :به روایت زیر توجه فرمایید:
✅ مُحَمَّدُ بْنُ يَعْقُوبَ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ يَحْيَى عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُوسَى عَنِ الْعَبَّاسِ بْنِ مَعْرُوفٍ عَنْ مَرْوَكِ بْنِ عُبَيْدٍ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِنَا وَ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ مُسْكَانَ عَنْ مُحَمَّدٍ الْحَلَبِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: كَانَ رَسُولُ اللَّهِ يَكْرَهُ الذَّبْحَ وَ إِرَاقَةَ الدَّمِ يَوْمَ الْجُمُعَةِ قَبْلَ الصَّلَاةِ إِلَّا عَنْ ضَرُورَةٍ.
📚کافی ج6ص236
ترجمه :امام صادق علیه السلام فرمود : رسول الله صلی الله علیه و آله #ذبح_کردن و خون ریختن در #روز_جمعه، قبل از نماز را مکروه می داشتند مگر در هنگام #ضرورت.
✅کراهت ذبح قبل از نماز روز جمعه در روایت فوق به صراحت و بدون معارض مشخص است و نیز رفع کراهت در هنگام ضرورت و ناچاری در این حدیث به ما تعلیم داده شده است.
✅البته اگر کسی این نهی را مرتکب شد تأثیری در حلیت و حرمت و کراهت گوشت آن ذبیحه ندارد و صرفاً عمل ذبح او منهي بوده است.
✅لذت برداشتن احکام الهی از سرچشمه زلال آن یعنی روایات موجود در کتب شیعه را قدر بدانیم و بر این نعمت عظیم، الله را شکر نماییم.
✅ان شاءالله به مرور عملاً ثابت می کنیم که أخذ کنندگان به اقوال اهل بیت علیهم السلام که امروزه مورد هجمه و اهانت شدید دیگران واقع می شوند، کمبودی ندارند و با فقه و علم و دقت، تکیه گاه اعمال و احکام خود را به نور و حکمت داده اند و ذره ای در این راستا شک و تردید و نگرانی ندارند.
نظرات (0)