سؤال 264_ آیا خانمها هم برای #تکبیر گفتن باید دستها را بالا ببرند؟
پاسخ :به روایات زیر توجه فرمایید :
عَنْ صَفْوَانَ بْنِ مِهْرَانَ الْجَمَّالِ قَالَ: رَأَيْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ إِذَا كَبَّرَ فِي الصَّلَاةِ يَرْفَعُ يَدَيْهِ حَتَّى تَكَادَ تَبْلُغُ أُذُنَيْهِ.
📚تهذیب ج2ص65
ترجمه :صفوان گوید : دیدم امام صادق علیه السلام هنگامی که در نماز #تکبیر می گفتند، دو دستشان را بالا می آوردند تا جایی که نزدیک بود به گوششان برسد.
عَنِ الْفَضْلِ بْنِ شَاذَانَ عَنِ الرِّضَا قَالَ: إِنَّمَا تُرْفَعُ الْيَدَانِ بِالتَّكْبِيرِ لِأَنَّ رَفْعَ الْيَدَيْنِ ضَرْبٌ مِنَ الِابْتِهَالِ وَ التَّبَتُّلِ وَ التَّضَرُّعِ
📚علل الشرائع ص264
ترجمه :امام رضا علیه السلام فرمود : همانا دو دست با تکبیر بالا آورده می شود زیرا بالا آوردن دستها نوعی از ابتهال و تبتل و تضرع است.
عَنِ ابْنِ مُسْكَانَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: فِي الرَّجُلِ يَرْفَعُ يَدَهُ كُلَّمَا أَهْوَى لِلرُّكُوعِ وَ السُّجُودِ وَ كُلَّمَا رَفَعَ رَأْسَهُ مِنْ رُكُوعٍ أَوْ سُجُودٍ قَالَ هِيَ الْعُبُودِيَّةُ.
📚تهذیب ج2ص75
ترجمه :امام صادق علیه السلام در مورد شخصی که هر چه به سوی رکوع و سجود می رود و هر چه سرش را از رکوع و سجده بر می دارد، تکبیر می گوید، فرمودند :این عبودیت است.
عَنْ زُرَارَةَ قَالَ: قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ رَفْعُكَ يَدَيْكَ فِي الصَّلَاةِ زَيْنُهَا
📚تهذیب ج2ص76
ترجمه :امام صادق علیه السلام فرمود : بالا آوردن دستها در نماز، زینت آن است.
عَنْ زُرَارَةَ قَالَ: قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ إِذَا أَرَدْتَ أَنْ تَرْكَعَ وَ تَسْجُدَ فَارْفَعْ يَدَيْكَ وَ كَبِّرْ ثُمَّ ارْكَعْ وَ اسْجُدْ.
📚کافی ج3ص320
ترجمه :امام باقر علیه السلام فرمود :هنگامی که خواستی رکوع و سجده کنی، دو دستت را بالا بیاور و تکبیر بگو و سپس رکوع کن و سجده کن.
✅ احادیث فراوانی در مورد بالا آوردن دستها تا روبروی صورت و تا نزدیک گوشها وارد شده است که از اختصاصات شیعه هم بوده است و نکته قابل تذکر این است که خانمها در برخی از احکام با مردان تفاوت دارند که
جامع ترین حدیث اختصاصات و تفاوتهای زنان با مردان در 📚خصال ج2 ص586 روایت شده است
که در آن 73 #تفاوت_احکامی_زنان_با_مردان ذکر شده است و سزاوار است کلیه مؤمنین از خواندن این روایت بهره ببرند ولی مورد سؤال ما يعني بالا بردن دستها برای تکبیر از موارد اختصاصی مردان نیست و قاعده این است که هر کجا در روایات که زنان استثناء نشده باشند و حکم مختص زنان یا مردان بیان نشده باشد، همه اشخاص چه زن و چه مرد در حکم صادره در حدیث برابر هستند و لذا #بالا_بردن_دستها_برای_تکبیر برای زنان نیز هست.
نظرات (0)