سؤال ٢٣٨- در چه روزهایی استعمال #نوره نهی شده است؟
✅پاسخ :به روایات زیر توجه فرمایید :
مُحَمَّدُ بْنُ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ قَالَ: قَالَ الصَّادِقُ قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ يَنْبَغِي لِلرَّجُلِ أَنْ يَتَوَقَّى النُّورَةَ يَوْمَ الْأَرْبِعَاءِ- فَإِنَّهُ يَوْمُ نَحْسٍ مُسْتَمِرٍّ وَ تَجُوزُ النُّورَةُ فِي سَائِرِ الْأَيَّامِ
📚من لا یحضره الفقیه ج١ص١٢٠
ترجمه : امام صادق علیه السلام فرمود :امیرالمؤمنین علیه السلام فرمود :سزاوار است که شخص در روز چهارشنبه از نوره پرهیز نماید زیرا آن روز نحس مستمر است و استعمال #نوره در سایر روزها جایز است.
مُحَمَّدُ بْنُ يَعْقُوبَ عَنْ عَلِيِّ بْنِ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ رَفَعَهُ إِلَى أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: قِيلَ لَهُ يَزْعُمُ بَعْضُ النَّاسِ أَنَّ النُّورَةَ يَوْمَ الْجُمُعَةِ مَكْرُوهَةٌ فَقَالَ لَيْسَ حَيْثُ ذَهَبْتَ أَيُّ طَهُورٍ أَطْهَرُ مِنَ النُّورَةِ يَوْمَ الْجُمُعَةِ
📚کافی ج۶ص۵٠۶
ترجمه : به امام صادق علیه السلام گفته شد: بعضی از مردم می پندارند که #نوره در روز جمعه مکروه است! امام فرمودند :آنطور که تو فکر کرده ای نیست، کدام پاک کننده ای در روز جمعه از #نوره پاک کننده تر است؟
عَنْ حُذَيْفَةَ بْنِ مَنْصُورٍ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا عَبْدِ اللَّهِ يَقُولُ كَانَ رَسُولُ اللَّهِ يَطْلِي الْعَانَةَ وَ مَا تَحْتَ الْأَلْيَيْنِ فِي كُلِّ جُمُعَةٍ
📚کافی ج۶ص۵٠٧
ترجمه :حذیفه بن منصور گوید:شنیدم امام صادق علیه السلام می فرمود :رسول الله صلی الله علیه و آله در هر جمعه موی زهار (بالای عورت) و موی زیر (بین) دو باسن را نوره می کشیدند.
✅از احادیث فوق روشن است که تنها روز چهارشنبه برای نوره مورد نهی است و سایر روزها برای این کار جایز است و آنچه در یکی دو روایت آمده است که نوره در روز جمعه باعث پیسی می شود، یک روایت آن از عامه و دیگری موافق با عامه است و چندین روایت معتبر بر خلاف آن در روایات شیعه موجود است و قابل عمل نیست.
✅به روایت زیر نیز دقت شود :
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: السُّنَّةُ فِي النُّورَةِ فِي كُلِّ خَمْسَةَ عَشَرَ يَوْماً فَمَنْ أَتَتْ عَلَيْهِ أَحَدٌ وَ عِشْرُونَ يَوْماً (وَ لَمْ يَتَنَوَّرْ) فَلْيَسْتَدِنْ عَلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ لْيَتَنَوَّرْ وَ مَنْ أَتَتْ عَلَيْهِ أَرْبَعُونَ يَوْماً وَ لَمْ يَتَنَوَّرْ فَلَيْسَ بِمُؤْمِنٍ وَ لَا مُسْلِمٍ وَ لَا كَرَامَةَ.
📚خصال ص۵٠٣
ترجمه :امام صادق علیه السلام فرمود :سنت در مورد #نوره هر پانزده روز یک بار است پس کسی که بیست و یک روز بر او بگذرد و نوره استعمال نکرده باشد، باید با تکیه بر الله عزّوجلّ قرض کند و نوره استعمال کند و کسی که چهل روز بر او بگذرد و نوره نکشیده باشد، نه مؤمن است و نه مسلمان و کرامتی هم ندارد.
✅نسبت به انجام دستورات اهل بیت علیهم السلام کوشا باشیم تا از برکات آنها در دنیا و آخرت بهرمند شویم.
✅به حدیث زیر هم توجه فرمایید :
مُحَمَّدُ بْنُ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ قَالَ رُوِيَ أَنَّ مَنْ جَلَسَ وَ هُوَ مُتَنَوِّرٌ خِيفَ عَلَيْهِ الْفَتْقُ.
📚من لا یحضره الفقیه ج١ص١١٩
ترجمه :شیخ صدوق گوید:روایت شده کسی که در حالی که نوره کشیده است بنشیند، از بیماری #فتق بر او ترسیده می شود.
✅ بیماری #فتق عبارت است از بيرونزدن يكي از اعضاي داخلي بدن از راه يك نقطه ضعيف يا يك سوراخ در عضلات اطراف آن . به زبان ساده به بیرون زدگیهای غیر طبیعی جدار شکم فتق میگویند. . نکته اینجاست که فتق ممکن است در هرجایی از بدن ایجاد شود . در واقع به جابجایی اعضای بدن از جایگاه طبیعی خود فتق گفته می شود.
✅برای حفظ از این بیماری از جمله در حالی که نوره کشیده ایم نباید بنشینیم.
✅با وجودی که در روایات از ایستاده بول کردن نهی شده است ولی برای کسی که نوره کشیده است رخصت ایستاده بول کردن آمده است :
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الرَّجُلِ يَطَّلِي فَيَبُولُ وَ هُوَ قَائِمٌ قَالَ لَا بَأْسَ بِهِ.
📚کافی ج۶ص۵٠٠
ترجمه :مردی گوید :از امام صادق علیه السلام در مورد شخصی که نوره کشیده است و به همین خاطر ایستاده بول می کند، پرسیدم؛ امام فرمودند :اشکالی ندارد.
#نهی_از_نوره_کشیدن_روز_چهارشنبه
#جواز_نوره_کشیدن_روز_جمعه
نظرات (0)