Loading...

#سوال_1191_ آیا نماز جماعت عید فطر و قربان باید زیر آسمان اقامه شود؟





✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣ عَنِ الْحَلَبِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عَنْ أَبِيه أَنَّهُ كَانَ إِذَا خَرَجَ يَوْمَ الْفِطْرِ وَ الْأَضْحَى أَبَى أَنْ يُؤْتَى بِطِنْفِسَةٍ يُصَلِّي عَلَيْهَا وَ يَقُولُ هَذَا يَوْمٌ كَانَ رَسُولُ اللَّهِ يَخْرُجُ فِيهِ حَتَّى يَبْرُزَ لآِفَاقِ السَّمَاءِ ثُمَّ يَضَعُ جَبْهَتَهُ عَلَى الْأَرْضِ.

📚 الفقيه ج۱ص۵۰۸

امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد پدرش روایت نموده است که وقتی در روز فطر و قربان بیرون می رفت، از اینکه برایش فرش و حصیری آورده شود که بر آن نماز بخواند ابا می نمود و می فرمود : این روزی است که رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله در آن بیرون می رفت تا برابر کرانه های آسمان آشکار شود و سپس پیشانی خود را بر زمین می گذاشت!


2⃣عَنْ أَبِي بَصِيرٍ يَعْنِي لَيْثَ الْمُرَادِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه قَالَ: لَا يَنْبَغِي أَنْ تُصَلَّى صَلَاةُ الْعِيدَيْنِ فِي مَسْجِدٍ مُسَقَّفٍ وَ لَا فِي بَيْتٍ إِنَّمَا تُصَلَّى فِي الصَّحْرَاءِ أَوْ فِي مَكَانٍ بَارِزٍ.

📚 الفقيه ج۱ص۵۰۸

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : سزاوار نیست که نماز عید فطر و قربان در مسجد سقف دار و اتاق خوانده شود، همانا در صحرا یا در فضای باز خوانده می شود!


3⃣عَنْ حَفْصِ بْنِ غِيَاثٍ عَنْ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ قَالَ: السُّنَّةُ عَلَى أَهْلِ الْأَمْصَارِ أَنْ يَبْرُزُوا مِنْ أَمْصَارِهِمْ فِي الْعِيدَيْنِ إِلَّا أَهْلَ مَكَّةَ فَإِنَّهُمْ يُصَلُّونَ فِي الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ.

📚 الفقيه ج۱ص۵۰۸

امام باقر صلوات اللَّه علیه فرمود : #سنت برای اهالی شهرها این است که برای نماز عید فطر و قربان از شهرها به محیط های باز و آشکار بیایند، مگر اهل مکه که آنها در مسجدالحرام نماز می خوانند!



4⃣عَنِ الْفُضَيْلِ بْنِ يَسَارٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه قَالَ: أُتِيَ أَبِي بِالْخُمْرَةِ يَوْمَ الْفِطْرِ فَأَمَرَ بِرَدِّهَا ثُمَّ قَالَ هَذَا يَوْمٌ كَانَ رَسُولُ اللَّه يُحِبُّ أَنْ يَنْظُرَ إِلَى آفَاقِ السَّمَاءِ وَ يَضَعَ وَجْهَهُ عَلَى الْأَرْضِ.

📚 الكافي ج۳ص۴۶۱

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : برای پدرم در روز فطر سجّاده آورده شد، پس حضرت أمر به بازگرداندن آن نمودند و فرمودند : این روزی است که رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله دوست داشتند به اطراف آسمان نگاه کنند و صورتشان را بر روی زمین بگذارند!


5⃣عَنْ مُعَاوِيَةَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه فِي حَدِيثٍ أَنَّهُ سَأَلَهُ عَنْ صَلَاةِ الْعِيدَيْنِ فَقَالَ رَكْعَتَانِ إِلَى أَنْ قَالَ وَ يَخْرُجُ إِلَى الْبَرِّ حَيْثُ يَنْظُرُ إِلَى آفَاقِ السَّمَاءِ وَ لَا يُصَلِّي عَلَى حَصِيرٍ وَ لَا يَسْجُدُ عَلَيْهِ وَ قَدْ كَانَ رَسُولُ اللَّه يَخْرُجُ إِلَى الْبَقِيعِ- فَيُصَلِّي بِالنَّاسِ.

📚 الكافي ج۳ص۴۶۰

معاوية بن عمار از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد نماز عید فطر و قربان سؤال کرد؛ فرمود : دو رکعت است.... تا آنجا که فرمود : به سوی بیابان بیرون می آید به گونه ای که به اطراف و کرانه های آسمان نگاه کند و بر روی حصیر نماز نمی خواند و بر حصیر سجده نمی کند و رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله به سوی بقیع بیرون می آمدند و براي مردم نماز را امامت می نمودند!



6⃣عَنْ مُعَاوِيَةَ بْنِ عَمَّارٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ كَانَ يَخْرُجُ حَتَّى يَنْظُرَ إِلَى آفَاقِ السَّمَاءِ وَ قَالَ لَا تُصَلَّيَنَّ يَوْمَئِذٍ عَلَى بِسَاطٍ وَ لَا بَارِيَةٍ.

📚 التهذيب ج۳ص۲۸۵

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : رسول اللَّه صلی اللَّه علیه و آله (برای نماز عید) بیرون می آمدند تا به کرانه های آسمان بنگرند و فرمود : در آن روز هرگز بر روی فرش و حصیر نماز نخوان!


✅ با توجه به روایات فوق و غیره، سنت این است که مردم برای اقامه نماز عید فطر و قربان به صحراها و بیابان ها و محیط های باز و آشکار بیرون بیابند به گونه ای که اطراف آسمان را نظاره نمایند و بر روی فرش و بساط و حصیر نماز نخوانند و بر روی زمین سجده نمایند و از #اقامه_نماز_جماعت_عید در مسجد و اتاق و سالن سقف دار نهی شده است.


اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹