Loading...

#سوال_1031_ حکم #نوشیدن در حال #ایستاده چیست؟



✅پاسخ : به روایات زیر توجه فرمایید :


1⃣عن محمد بن مسلم عن أحدهما أنه قال لا تشرب وأنت قائم ولا تبل فی ماء نقیع و لا تطف بقبر ولا تخل فی بیت وحدک ولا تمش فی نعل واحدة فان الشیطان أسرع ما یکون إلی العبد إذا کان علی بعض هذه الأحوال وقال إنه ما أصاب أحدا شئ علی هذه الحال فکاد ان یفارقه الا یشاء الله

📚كافي ج6ص234

محمد بن مسلم از یکی از دو امام صادق یا امام باقر صلوات اللَّه علیهما روایت نموده است که فرمودند : در حال ایستاده چیزی #ننوش و در آب راکد بول نکن و بر روی قبر غائط نکن و در اتاق تنها خلوت نکن و در یک لنگه نعلین راه مرو زیرا شیطان سریعترین حالتی که به انسان دارد وقتی است که در یکی از این حالات باشد و فرمود : هیچ کس در این حالات چیزی به او نمی رسد که نزدیک باشد از او جدا شود مگر اینکه اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ بخواهد!


2⃣مُحَمَّدِ بْنِ أَحْمَدَ بْنِ أَبِي مَحْمُودٍ رَفَعَهُ إِلَى أَبِي عَبْداللَّهِ قَالَ: شُرْبُ الْمَاءِ مِنْ قِيَامٍ بِالنَّهَارِ يُمْرِئُ الطَّعَامَ وَ شُرْبُ الْمَاءِ بِاللَّيْلِ مِنْ قِيَامٍ يُورِثُ الْمَاءَ الْأَصْفَرَ

📚كافي ج۶ص۳۸۳

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : نوشیدن آب به صورت #ایستاده در #روز طعام را گوارا می کند و ایستاده نوشیدن آب در #شب موجب زردآب می شود!



3⃣السَّكُونِيِّ عَنْ أَبِي عَبْداللَّه قَالَ: شُرْبُ الْمَاءِ مِنْ قِيَامٍ بِالنَّهَارِ أَقْوَى وَ أَصَحُّ لِلْبَدَنِ

📚كافي ج۶ص۳۸۲

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : نوشیدن آب در حال #ایستاده در #روز برای بدن نیرو زا و سالم کننده تر است!



4⃣قَالَ الصَّادِقُ شُرْبُ الْمَاءِ مِنْ قِيَامٍ بِالنَّهَارِ أَدَرُّ لِلْعِرْقِ وَ أَقْوَى لِلْبَدَن

📚الفقيه ج۳ص۳۵۳

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : نوشیدن آب در حال #ایستاده در #روز، رگها را روان تر می کند (گردش خون را روان می کند) و برای بدن نیرو آور تر است!



5⃣عَنْ أَبِي عَبْداللَّهِ قَالَ: قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ إِيَّاكُمْ وَ شُرْبَ الْمَاءِ قِيَاماً عَلَى أَرْجُلِكُمْ فَإِنَّهُ يُورِثُ الدَّاءَ الَّذِي لَا دَوَاءَ لَهُ إِلَّا أَنْ يُعَافِيَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ

📚علل الشرائع ص ۴۶۴ح۱۴

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : امیرالمؤمنین صلوات اللَّه علیه فرمود : از نوشیدن آب در حالیکه بر روی پاهایتان ایستاده اید پرهیز کنید زیرا موجب دردی می شود که دوایی ندارد مگر اینکه اللَّهِ عَزَّوَجَلَّ عافیت دهد !


6⃣عَبْدالرَّحْمَنِ بْنِ الْحَجَّاجِ قَالَ: كُنْتُ عِنْدَ أَبِي عَبْداللَّه إِذْ دَخَلَ عَلَيْهِ عَبْدُ الْمَلِكِ الْقُمِّيُّ فَقَالَ لَهُ أَشْرَبُ الماء وَ أَنَا قَائِمٌ فَقَالَ له إِنْ شِئْتَ فَقَالَ أفأَشْرَبُ بِنَفَسٍ وَاحِدٍ حَتَّى أَرْوَى قَالَ إِنْ شِئْتَ قَالَ فَأَسْجُدُ وَ يَدِي فِي ثَوْبِي قَالَ إِنْ شِئْتَ ثُمَّ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ أَمَا وَ اللَّهِ مَا مِنْ هَذَا وَ شِبْهِهِ أَخَافُ عَلَيْكُمْ

📚كافي ج۶ص۳۸۳

عبدالرحمن گوید : من نزد امام صادق صلوات اللَّه علیه بودم که عبدالملک قمی بر امام وارد شد. پس به حضرت عرض کرد : آیا ایستاده آب بنوشم؟ امام به او فرمود : اگر خواستی!
او گفت : آیا یک نفس آب بنوشم تا اینکه سیراب شوم؟ فرمود : اگر خواستی!
او گفت : آیا در حالیکه دستم در لباسم می باشد سجده کنم؟ فرمود : اگر خواستی!
سپس امام فرمودند : آگاه باش که به اللَّه قسم، من از این موارد و شبیه آن بر شما ترسی ندارم!


✅ با توجه به روایات فوق و غیره، هر چند رخصت نوشیدن در حال ایستاده به طور مطلق نیز رسیده است، ولی در برخی روایات نوشیدن در حال ایستاده در شب نهی شده است و اثراتی مثل بیماری زردآب و درد بی دوا و امکان عارض شدن چیزی از جانب شیطان برای آن ذکر شده است که سزاوار است نوشیدن در حال ایستاده در #شب ترک شود تا از این اثرات منفی در امان باشیم ولی نوشیدن در روز به صورت ایستاده نه تنها نهی خاص نشده است، بلکه اثراتی مثل افزایش نیرو و صحت یافتن بدن و روان شدن گردش خون برای آن ذکر شده است.


✅ عامه به جهت رها کردن اهل بیت علیهم السلام و در دست داشتن احادیث مجمل نبوی ، از تفصیل و تفکیک نوشیدن در شب و روز بی بهره هستند ولی شیعیان به برکت اهل بیت علیهم السلام آگاه هستند که تنها برای نوشیدن در شب است که برخی نتایج منفی وجود دارد و در روز ، نوشیدن به صورت ایستاده بهتر است.

✅ هر چند در بسیاری از روایات تصریح به نوشیدن آب شده است ولی با توجه به برخی از روایات که نوشیدن به طور مطلق آمده است ، این حکم شامل کلیه نوشیدنی ها مثل شیر و چای و غیره می شود.


اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَجَ وَ الْعَافِیَةَ وَ النَّصْرَ

نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹