Loading...

#سوال_1012_ حکم جماع در ایام حیض چیست؟


✅پاسخ : به آیه و روایات زیر توجه فرمایید :


وَيَسْأَلُونَكَ عَنِ الْمَحِيضِ قُلْ هُوَ أَذًى فَاعْتَزِلُوا النِّسَاءَ فِي الْمَحِيضِ وَلَا تَقْرَبُوهُنَّ حَتَّى يَطْهُرْنَ


و از تو درباره حیض مى پرسند، بگو: آن نوعى آزار و ناراحتى است. پس از (آميزش با) زنان در زمان عادت كناره گيرى نماييد و به آنها نزديك نشويد تا پاک شوند!

1⃣قال أَبُوعَبْداللَّه الْمَرْأَةُ تَحِيضُ يَحْرُمُ عَلَى زَوْجِهَا أَنْ يَأْتِيَهَا في فَرجها لِقَوْلِ اللَّهِ تَعَالَى وَ لا تَقْرَبُوهُنَّ حَتَّى يَطْهُرْنَ فَيَسْتَقِيمُ لِلرَّجُلِ أَنْ يَأْتِيَ امْرَأَتَهُ وَ هِيَ حَائِضٌ فِيمَا دُونَ الْفَرْج

📚تفسيرعياشي ج۱ص۱۱۰

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : زن که حیض می شود بر شوهرش #حرام است که در فرج به او نزدیکی کند به خاطر گفتار اللَّهِ تعالي (سوره بقرة آيه ۲۲۲) که می فرماید : «به آنها نزدیک نشوید تا پاک گردند»، و برای مرد درست است که در غیر فرج به سراغ همسر حائض خود برود!


2⃣عبداللَّه بْنِ سنانٍ عَنْ أَبِي عَبْداللَّه فِي الْمُسْتَحَاضَةِ إِلَى أَنْ قَالَ وَ لَا بَأْسَ أَنْ يَأْتِيَهَا بَعْلُهَا إِذَا شَاءَ إِلَّا أَيَّامَ حَيْضِهَا فَيَعْتَزِلُهَا زَوْجُهَا

📚كافي ج۳ص۹۰

امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد زن مستحاضه فرمود : اشکالی ندارد که شوهرش اگر خواست به او نزدیکی کند به غیر از ایام حیض او، که شوهرش از(جماع در فرج) او کناره می گیرد!


3⃣قال الصَّادِقُ لَا يُبْغِضُنَا إِلَّا مَنْ خَبُثَتْ وِلَادَتُهُ أَوْ حَمَلَتْ بِهِ أُمُّهُ فِي حَيْضِهَا

📚فقيه ج۱ص۹۶

امام صادق صلوات اللَّه علیه فرمود : ما را دشمن نمی دارد مگر کسی که ولادت او ناپاک باشد یا مادرش او را در زمان حیض بار برداشته باشد!


4⃣معاوية بن عمار عن أبي عبداللَّه قال: سَأَلْتُهُ عَنِ الْحَائِضِ مَا يَحِلُّ لِزَوْجِهَا مِنْهَا قَالَ مَا دُونَ الْفَرْج

📚كافي ج۵ص۵۳۸

معاوية بن عمار گوید : از امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد حائض سؤال کردم که چه چیزی از او برای شوهرش حلال است؟ فرمود : آنچه غیر از فرج است!


4⃣علي بن يقطین عن أَبي الحسن موسى بْنِ جَعْفَر قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الْحَائِضِ تَرَى الطُّهْرَ أَ يَقَعُ بِهَا زَوْجُهَا قَبْلَ أَنْ تَغْتَسِلَ قَالَ لَا بَأْسَ وَ بَعْدَ الْغُسْلِ أَحَبُّ إِلَيَّ

📚تهذيب ج۱ص۱۶۷

علي بن يقطين گوید : از امام کاظم صلوات اللَّه علیه در مورد زن حائض که به پاکی می رسد سؤال کردم که آیا قبل از اینکه غسل کند شوهرش با او جماع کند؟ فرمود : اشکالی ندارد و بعد از غسل نزد من محبوب‌تر است!


6⃣داود بن فرقد عن أَبِي عَبْداللَّه فِي كَفَّارَةِ الطَّمْثِ أَنَّهُ يَتَصَدَّقُ إذَا كَانَ في أَوَّلِهِ بِدِينَارٍ و فِي وَسَطِهِ نِصْفِ دِينَارٍ وَ فِي آخِرِهِ رُبُعِ دِينَارٍ قُلْتُ فَإِنْ لَمْ يَكُنْ عِنْدَهُ مَا يُكَفِّرُ قَالَ فَلْيَتَصَدَّقْ عَلَى مِسْكِينٍ وَاحِدٍ وَ إِلَّا اسْتَغْفَرَ اللَّهَ و لَا يَعُودُ فَإِنَّ الِاسْتِغْفَارَ تَوْبَةٌ و كَفَّارَةٌ لِكُلِّ مَنْ لَمْ يَجِدِ السَّبِيلَ إِلَى شَيْءٍ مِنَ الْكَفَّارَة

📚تهذيب ج۱ص۱۶۴

امام صادق صلوات اللَّه علیه در مورد کفاره ي (جماع) در دوران حیض فرمود : در صورتی که در اول حیض باشد یک دینار و در وسط آن نیم دینار و در آخر آن یک چهارم دینار صدقه می دهد. گفتم : اگر چیزی برای کفاره نزد او نباشد چه؟ فرمود : باید به یک مسکین صدقه دهد و در غیر این صورت استغفار می کند و دیگر به این کار بازگشت نمی کند و همانا استغفار، توبه و کفاره برای هر کسی است که راه به سوی چیزی از کفاره ندارد!


✅ با توجه به آیه 222 سوره بقره و روایات فراوان، جماع در فرج در ایام حیض حرام می باشد و البته اجازه استفاده از غير فرج در روایات رسیده است و اگر مردی نعوذ بالله مرتکب این حرام گردید، علاوه بر خطرات مختلف، مثل دشمن اهل بیت علیهم السلام شدن و زشت رو شدن و مجذوم و پیس شدن فرزند احتمالی حاصله، که در روایات آمده است، موظف به دادن کفاره می باشد که اگر این کار در یک سوم اول حیض صورت گیرد یک دینار طلا(یعنی سکه طلا معادل حدود 4/265 گرم) و اگر در یک سوم دوم حیض صورت گیرد نیم دینار طلا و اگر در یک سوم آخر حیض باشد یک چهارم دینار، باید به فقیر و مسکین صدقه داده شود و اگر نتوانست، به یک مسکین صدقه ای بدهد و إلا استغفار و توبه نماید.

✅ البته وقتی که زن از حیض پاک گردید، اجازه جماع کردن قبل از غسل حیض رسیده است ولی توصیه شده است که بعد از غسل باشد.

✅ چند حدیثی که نشانگر عدم لزوم کفاره در صورت جماع در زمان حیض است، علاوه بر اینکه خلاف احتیاط هستند، در عین حال موافق با ابوحنیفه و مالک و شافعی می باشند و به خاطر موافقت با اکثر عامه و خلاف احتیاط بودن قابل عمل نیستند.


نظرات (0)

...
نام۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹